ATATÜRK TÜRKİYE'NİN RUHUDUR
Kore Cumhuriyeti Askeri Ateşesi Albay Ling Yang, "Atatürk, Türkiye'nin ruhudur" dedi.
KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz, Şehit Teğmen Caner Gönyeli'nin adını taşıyan arama kurtarma tatbikatına Türkiye'den gelen sivil ve askeri katılımcı ve gözlemciler için resepsiyon verdi.
Resepsiyonda Kıdemli Askeri Ateşe olarak konuşan Kore Cumhuriyeti'nden Albay Ling Yang, "Atatürk, Türkiye'nin ruhudur" dedi. "Kıbrıs harika bir yer" diyen Albay Yang, Türkiye'nin 50'li yıllarda Kore'ye asker gönderdiğini anımsattı.
Rumların kadın ve çocukları de hedef alan katliam yaptığını öğrendiklerini de ifade eden Albay Yang, Osmanlı Devleti'nin gücüne de değinerek, "Yarınki programı heyecanla bekliyorum" diye konuştu.
Albay Yang, Kıbrıs Türklerinin tatlı sevdiğini de öğrendiğini belirterek, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz'e sağlıklı yaşam için ginsengli şeker getirdiğini belirterek, şekerleri komutanlara takdim etti ve "Tüm Türk ulusuna ulusumuzun şükranlarını sunuyorum" dedi.
Beşparmak Dağları'ndaki ST. Hilaron bölgesindeki Beyaz Ev olarak bilinen tesiste verilen resepsiyonda KKTC protokolü de üst düzeyde temsil edildi.
İHA